Nikki Sterkenburg Nikki Sterkenburg Premium Corner

Liquidatieproces loopt al tien jaar: dat moet efficiënter

Door Nikki Sterkenburg - 26 april 2017

Het werd aangekondigd als het ‘proces van de eeuw’: het Passageproces (ook wel bekend als het Liquidatieproces), waarin een tiental verdachten terechtstaat voor zeven onderwereldmoorden (waarvan vijf begin jaren negentig zijn gepleegd) en vijf pogingen tot moord.

In 2007 maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend een omvangrijk netwerk van vermeende schutters, moordmakelaars en opdrachtgevers te willen vervolgen. Het werd het langstlopende proces ooit: op 9 februari 2009 was de eerste inhoudelijke zitting, donderdag 19 april 2017 was in het hoger beroep de laatste zittingsdag.

Laden…

Wie slim is, leest vérder.

Houd uw kennis op peil en uw opinie scherp met Elsevier Weekblad Digitaal voor slechts 1 euro per week:

  • Toegang tot alle Elsevier Weekblad artikelen via onze site én app
  • Ruim 70 premium artikelen per week
  • Profiteer nu van ruim 60% korting
  • Abonnement stopt automatisch

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier  Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier kunnen reageren.