Buitenland

Dutroux-kompaan Michel Nihoul vrijgelaten

door Administrator

De Brusselse zakenman Michel Nihoul (64) mag nog deze week de gevangenis verlaten. De man die ervan werd verdacht opdracht te hebben gegeven aan kinderverkrachter en moordenaar Marc Dutroux heeft eenderde van zijn straf uitgezeten.

Nihoul was een van de hoofdverdachten van het Dutroux-proces
Nihoul was een van de hoofdverdachten van het Dutroux-proces
Tijdens het Dutroux-proces twee jaar geleden werd Nihoul, een van de hoofdverdachten, veroordeeld tot vijf jaar cel. Hij stond aan het hoofd van een bende mensen- en drugshandelaars.

De Belgische jury vond echter niet dat Nihoul medeplichtig was aan de ontvoering van kinderen. Lang werd gedacht dat Nihoul Dutroux' opdrachtgever was. Later werd zijn rol in de Belgische media afgezwakt.

Vrijlating
Nihoul heeft bij de Belgische commissie voor voorwaardelijke invrijheidstelling een verzoek tot vrijlating ingediend. Dat verzoek is ingewilligd, nadat de Belgische minister van Justitie Laurette Onkelinx een positief advies had gegeven.

Wanneer Nihoul precies op vrije voeten komt, is nog onduidelijk. Volgens de website van de Belgische televisiezender VRT verlaat hij nog deze week zijn cel in Brugge. De ouders van An Marchal en de vader van Eefje Lambrechts, slachtoffers van Dutroux, vinden dat Nihoul zijn straf volledig had moeten uitzitten.

Door Jan Kooistra

3 reacties

 • 0 0

  ik denk dat bijna alle belgen en andere weldenkende mensen ook vinden dat ie zijn gehele straf had moeten uitzitten, wat eigenlijk nog veel te kort was.
  Zulk soort walgelijke mensen hoort eigenlijk gewoon de doodstraf te krijgen.
  ben benieuwd wie zijn volgende slachtoffer wordt.
  In het verotte europese systeem kun je zelfs de regering niet aansprakelijk stellen voor het loslaten van dit soort beesten.
  of te wel, een geheel onrechtvaardig , links systeem, waar niemand mee schijnt te zitten, want een stille tocht zet ook geen zoden aan de dijk.
  mensenrechten zeker weer ?

 • 0 0

  nee hier spelen hele andere zaakjes achter, er waren zeer sterke aanwijzingen dat zeer hooggeplaatsten en dan moet je denken aan: politici,rechters,advocaten,magnaten,en andere groot industrielen ook erg dicht betrokken waren bij het hele kinderporno netwerk. het is een beerput geweest maar die beerput is maar voor 5% leeggegaan.
  als je dus meneer nihoul zijn volledige straf uit laat zitten(had zowiezo meer jaar moeten zijn) dan had hij uit de school geklapt.
  nu is hij na een paar jaartjes vrij en krijgt hij een leuk bonusje mee om zijn mond te houden. let maar op meneer nihoul is binnen nu en een jaar naar het buitenland getrokken.

 • 0 0

  Ja Aad,zal zeker zo iets achter zitten. Het is te gek voor woorden dat zo een mensen nog vrij kunnen komen, zie je eens hoe gek de wereld aan het worden is.