Cultuur & Televisie

Vice-president Biden: Homohuwelijk is onvermijdelijk

door Robin van der Kloor

In een interview met de Amerikaanse zender ABC News heeft vice-president Joe Biden aangegeven dat invoering van het homohuwelijk uiteindelijk onvermijdelijk is.

'Ik denk dat het land evolueert. En ik denk dat het onvermijdelijk is dat er in het hele land draagvlak komt voor het homohuwelijk,'  aldus Biden.

Worstelen
De Democratische vice-president bracht het onderwerp ter sprake in verband met een uitlating van president Barack Obama, die zegt te worstelen met een eventuele invoering van het homohuwelijk.

Eerder deze week ondertekende Obama een wet waarin de zogeheten 'don't ask don't tell'-regel wordt geschrapt.

Deze constructie werd gehanteerd in het leger: als je als soldaat homoseksueel of lesbisch bent, moet je je mond erover houden.

Obama's mening
Officieel is Obama nog tegen het trouwen van homo's. 'Ik denk dat het huwelijk is bedoeld voor een man en een vrouw.'

Biden denkt dat de president langzamerhand van mening aan het veranderen is.


Slimme successen van president Obama

Met een nieuw Congres in aantocht boekt president Barack Obama een reeks belangrijke overwinningen

Lees het volledige Elsevier-commentaar van Rik Kuethe

Tags

14 reacties

 • 0 0

  Ja ik denk, vindt dat die absurde huwlijkscultus alleen een sprookje tussen een man en vrouw is en
  moet blijven. Wat ik wel vindt is dat een homorelatie/paar aanspraak moet kunnen maken op alle dezelfde wettelijke faciliteiten zoals in een man/vrouw relatie. M.u.v. het kunnen adopteren van andermans kinderen!

 • 0 0

  Uit het artikel blijkt, dat niemand het "normaal" vindt, maar dat de doctrine voorschrijft aan socialistisch georiënteerden dat het "normaal" is. Dus zit Obama met zijn teen in het bad om te voelen of de Natie al zover is, dat het door hun strot geperst kan worden en wordt Joe met die boodschap het mijnenveld ingestuurd. Haalt ie de overkant: invoeren. Wordt ie halverwege opgeblazen dan "denkt" Obama dat de Amerikanen er "nog niet aan toe zijn". Deze techniek heeft ie afgekeken van zijn Socialistische Europese vriendjes, maar die "doen het" met door hen gesubsidieerde "buitenparlementairen". Fraai staaltje democratie is hier weer aan het werk!

 • 0 0

  Het huwelijk is in de Middeleeuwen ingevoerd omdat de bevolking ten onder ging aan geslachtsziekte. Een vaste partner was de enige zinvolle oplossing in een tijd zonder voorbehoedsmiddelen. Niks romantiek, niks hoeksteen zus of zo : volksgezondheid! De rest is er later bij verzonnen. Vrolijk kerstfeest!

 • 0 0

  Huwelijk is 1 man + 1 vrouw. Zo is het altijd geweest.
  Ik heb geen bezwaar tegen homosuxuals die een rechtelijk verdrag sluiten, dat moeten zij weten.
  Maar het is GEEN huwelijk.
  Je kan een wet maken dat een paardebloem "roos" heet, maar dat is kolder, het blijft een paardebloem.
  En asl de homo's dat niet leuk vinden. moeten zij weten. Interesseert me geen snars.

 • 0 0

  Homohuwelijk socialistisch? Achter het ijzeren gordijn moesten de socialisten niks van homo's hebben, en nog steeds niet.

  Het lijkt me eerder liberaal. Geen godsdienst geen traditie, maar het individu staat voorop. Snap ook echt niet dat niet-homo's zich druk maken over een homohuwelijk, bemoei je met je eigen leven.