Economie

Duitse bank actief op Nederlandse hypotheekmarkt

Jeroen-1312 door Jeroen Langelaar

De regionale Duitse Volksbank Emmerich-Rees gaat per 1 oktober de concurrentie aan met Nederlandse hypotheekverstrekkers. Het rentetarief van de Duitsers voor een standaardhypotheek ligt minimaal 0,45 procent lager dan dat van Nederlandse banken.

Het Duitse initiatief kan leiden tot beroering op de Nederlandse hypotheekmarkt, meldt De Telegraaf maandag.

Besparing
Op een hypotheek van 275.000 euro kan het lagere tarief in tien jaar tijd een besparing van 10.000 euro opleveren, aldus Volksbank Emmerich-Rees.

Wel worden er eisen gesteld. Het hypotheekbedrag moet minimaal 265.000 euro bedragen en er moet maandelijks op de hypotheek worden afgelost.

Overeenkomst
De Volksbank opent geen kantoor in Nederland, maar heeft een overeenkomst gesloten met een Nederlands financieel adviesbedrijf in Utrecht.

Consumentenorganisaties klagen al jaren over de hoge hypotheekrentes van Nederlandse banken. De banken krijgen het verwijt dat ze prijsafspraken maakten. Deze hoge rentes waren voor de Duitse bank aanleiding om actief te worden op de Nederlandse markt.

'De maatregelen die minister De Jager van Financiën (CDA) voorstelt om het verstrekken van tophypotheken aan banden te leggen, leveren geen gevaar op voor de kwakkelende huizenmarkt.'

Aanpak aflossingsvrije hypotheek is geen ramp

Duitse bank actief op Nederlandse hypotheekmarkt

Jeroen Langelaar

Jeroen Langelaar (1986) werkte van maart 2010 tot maart 2013 als webredacteur voor Elsevier.

Volg Jeroen Langelaar

Tags

21 reacties

 • 0 0

  Dit is nou marktwerking, waar zoveel mensen tegenwoordig van zeggen dat het er alleen maar duurder van wordt. Ben benieuwd wanneer er een extra belasting of toeslag komt op buitenlandse hypotheken... Bij energie is dat ook gebeurd toen de prijzen daalden op het moment dat de markt daar geïntroduceerd werd.

 • 0 0

  De direktie van die duitse Bank wordt aangevoerd door een (gehaaide) Man genaamd Jurgen Vischersmann, dat zal onze Zalm niet leuk vinden! Wordt die eindelijk eens opgejaagd! En dat is maar eens goed ook want ze maken er een behoorlijk potje van die NL banken, in Frankrijk zijn de hypotheken rentes ook erg laag, dat ze daar even niet hebben zitten opletten Credit Agricole France bijvoorbeeld, nu pakt Mr.Vischersmann de markt.

 • 0 0

  Nu ook nog hetzelfde voor: kopen van een auto, autoverzekering, ziektekosten verzekering en vele andere zaken meer.

 • 0 0

  Als dit maar goed gaat... Ik kan me het debacle met een andere buitenlandse bank nog goed voor de geest halen!!! O.a. van mijn belastingcenten!!!

 • 0 0

  yvonne.
  Het enige dat ze dan kunnen doen is meezakken met de rente. Dus goed voor iedereen.