Nieuws

Economie

Belastingdienst ongezien akkoord met bezwaarschriften

door Jeroen Langelaar 14 feb 2012

De fiscus bezwijkt onder de vele bezwaarschriften
De fiscus bezwijkt onder de vele bezwaarschriften

Vanwege een gebrek aan mankracht wil de fiscus een aanzienlijk deel van de bezwaarschriften ongezien goedkeuren. Nederlanders dienen ook dit jaar weer massaal bezwaren in na ontvangst van hun belastingaanslag.

Dit blijkt uit een intern memo dat in bezit is van De Telegraaf.

Volgens het document moeten nog 110.000 bezwaarschriften worden afgehandeld. Om deze op tijd af te handelen, zijn te weinig ambtenaren in dienst.

Goedgekeurd
In het memo worden voorstellen gedaan om het probleem op te lossen. De meest rigoureuze is om nog maar 10 procent van de bezwaarschriften te bekijken. De rest wordt dan 'zonder verdere inhoudelijke behandeling' goedgekeurd.

Nederlanders kunnen bezwaar indienen als ze het niet eens zijn met hun belastingaanslag. Bijvoorbeeld wanneer het bedrag aan hypotheekrenteaftrek niet klopt, of de bijtelling voor de auto van de zaak verkeerd is berekend.

Tags

zie ook

26 reacties

 • 0 0

  Griekse toestanden

 • 0 0

  Wellicht kunnen die Griekse ambtenaren hier aan de slag.

 • 0 0

  Dit lijkt op een generaal pardon.

 • 0 0

  leuk , de wetgeving werd zo complex / over-eerlijk met veel lasten gelijk en schouders , dat de zaak vast liep.

 • 0 0

  Een bezwaarschrift indienen is ieders recht. Vaak zal een bezwaarschrift worden ingediend door een belastingconsulent. Als de kosten van de afhandeling hoger zijn dan de baten, worden kosten gedragen door de belastingbetaler. En dat zijn de meesten van ons.