Nederland

'Groningse besmetters wilden hiv-seksclub oprichten'

door Maartje Willems

Een van de drie Groningse mannen die ervan worden verdacht verschillende homoseksuele mannen bewust met hiv besmet te hebben, zegt dat het nooit zijn bedoeling is geweest iemand met het virus te infecteren.

'We hebben nooit beraamd om mensen iets aan te doen,' zei Peter (50). Hij woonde al jaren samen met Wim D. (49) en samen met hun 'huisvriend' Hans J. (34) organiseerden zij seksfeesten.

Wim D. geeft een tegenstrijdige verklaring en zegt dat de mannen bewust hiv verspreidden en zelfs van plan waren een seksclub op te richten met seropositieve homo's.

Tepelseks
Volgens M. had hij injectienaalden gestolen bij zijn voormalige werkgever, verpleeghuis 't Blauwbörgje  voor tepelseks (waarbij naalden in de tepels van de partners worden gestoken). Daarnaast gebruikten de mannen de naalden om in elkaars geslachtsdelen te prikken.

Hierdoor zijn volgens M. enkele mensen besmet geraakt met hiv. 'Het is ons overkomen, maar ik heb nooit eraan gedacht dat ik daarmee iemand kon besmetten. Achteraf schrok ik wel van wat ik had gedaan. Ik had het gevoel dat ik iets had gedaan wat niet mocht. Maar we hebben er nooit over gesproken.'

Seksclub
De partner van M., Wim D., verklaarde echter dat M. wel degelijk uit was op het besmetten van anderen. D., die al besmet was met hiv, vertelde de rechter dat M. hem meermalen had gevraagd hem ook te besmetten met het virus, dat zich tot de ziekte aids kan ontwikkelen.

Volgens D. wilden de drie verdachten met de hiv-club zorgen dat zij onveilige seks konden hebben.

Meester
Op de zitting bleek verder dat er bij een huiszoeking van de politie in het huis van M. en D. een door J. geschreven brief in beslag is genomen.

In de brief, die op verzoek van M. zou zijn geschreven, zou staan dat J. zijn 'meester' M. bewust zou hebben besmet.

Over andere slachtoffers schreef hij: 'De klootzakken hebben gekregen waar ze om vroegen.'

Tags

29 reacties

 • 0 0

  "Volgens M. had hij injectienaalden gestolen bij zijn voormalige werkgever, verpleeghuis 't Blauwbörgje voor tepelseks (waarbij naalden in de tepels van de partners worden gestoken). Daarnaast gebruikten de mannen de naalden om in elkaars geslachtsdelen te prikken."

  Ik ben blijkbaar wereldvreemd: had nog nooit van tepelseks gehoord m.b.v. naalden - al dan niet besmet.
  Vreemde lui. Kortom: gevaar voor de samenleving. Opsluiten die hap.

 • 0 0

  Iedereen die weet (of die redelijkerwijs zou kunnen vermoeden) met het AIDS-virus besmet te zijn en die onveilige sex heeft met een onwetende partner maakt zich (afhankelijk van het feit of er besmetting heeft plaatsgevonden) schuldig aan het toebrengen (of een poging daartoe) van zwaar lichamelijk letsel. Mocht het slachtoffer aan de gevolgen overlijden vóór de dader overleden is, is er zelfs sprake van 'moord op termijn'. Of onze verdwaasde rechters deze onaangename waarheid zullen kunnen bevatten en de Groningse onmensen, die hun slachtoffers opzettelijk en op de meest 'effectieve' wijze hebben besmet, navenant zullen bestraffen is echter de vraag.

 • 0 0

  Van nature ben ik een vredelievend mens, maar als ik dit soort berichten lees kan ik alleen maar roepen om de doodstraf. Wat een tuig, wat een gekken!

 • 0 0

  @Draver. Ik ontken niet dat de slachtoffers buitengewoon dom gehandeld hebben door zich te lenen voor de seksuele perversiteiten van onbekenden, maar daar gaat het niet om. De Duitse kannibaal die een man op diens verzoek doodde en gedeeltelijk opat, is terecht veroordeeld wegens moord. Zelfs al zou een deelnemer aan dit soort seksfeestjes om ‘de gift’ gesmeekt hebben (en dat was hier zeker niet het geval), dan nog zou het een misdaad zijn hem bewust te besmetten –al was het alleen maar omdat de maatschappij voor de hoge medische kosten opdraait. Niemand van deze mannen heeft erom gevraagd verdoofd en met besmet bloed ingespoten te worden.

 • 0 0

  @draver op maandag 13 oktober 2008 15:53
  OK. Vergaande perversie. Kan ik niet volgen. Gelukkig niet.
  Maar kan me wel voorstellen dat de kater er niet minder om is.