Nederland

Vijfde dode in Apeldoorn; dader in levensgevaar

door Robin van der Kloor

Er is een vijfde persoon overleden na de aanslag in Apeldoorn. De 38-jarige dader, Karst Tates, verkeert in levensgevaar en het gerucht gaat dat hij al hersendood is.

De vijfde dode werd vlak na de tweede persconferentie bevestigd door een woordvoerder van de burgemeester.

Kritiek
Het gaat om een man die eerder vandaag in het Lukas-ziekenhuis in Apeldoorn was opgenomen. 'Over de identiteit kan ik niets zeggen,' aldus de woordvoerder.

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat de toestand van Tates kritiek is. Geruchten gaan dat hij zelfs al overleden is.

AIVD
De 38-jarige inwoner van Huissen, volgens buren een 'gewone man', werd donderdag geopereerd. De politie kent zijn motief niet en beschikt alleen over zijn verklaring van vlak na het incident. Daarbij stelde hij dat zijn actie was gericht tegen het Koninklijk Huis.

Ook is hij geen bekende van de politie of AIVD.

Koningin
Hij wist met zijn Suzuki Swift de koninklijke familie niet te raken, maar bij de aanslag kwamen wel vijf toeschouwers om het leven, van wie in elk geval twee mannen en twee vrouwen. Onder de gewonden bevonden zich volgens burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn drie kinderen (9, 15 en 16 jaar) en zeven volwassenen.

Het gaat daarbij volgens De Graaf om kneuzingen, botbreuken, hersen- en schedelletsel.

De Naald


View Larger Map

Tags

23 reacties

 • 0 0

  Wij gaan nog veel meer ellende tegemoet in dit land.

 • 0 0

  Urbanus op donderdag 30 april 2009 22:20

  Dat was ook het eerste wat ik dacht toen ik vanmiddag de eerste berichten hoorde. Geen allochtoon, maar een autochtoon die door de gekmakende politiek-correcte burocratie tot een dergelijke wanhoopsdaad is gedreven.
  En tot nu toe lijken mijn vermoedens bevestigd te worden.

  Nu de economische crisis steeds voelbaarder wordt in Nederland, vraag ik mij af hoeveel meer van dit soort 'incidenten' we nog zullen krijgen.

 • 0 0

  Vandaag is er weer een stukje democratie doodgegaan.

 • 0 0

  Wat moet je hiermee? Het is te walgelijk voor woorden. Het motief lijkt op de dodelijke haat van een gefrusteerde man die dood en verderf wil zaaien.
  De slachtoffers van zijn uitvergroot ego zijn dood[!] hij verdient in mijn ogen het leven ook niet meer.

 • 0 0

  Geheel verbijsterd ben ik toch niet,dat een ontspoord iemand naar een soort ultieme actie of wapen grijpt.
  Het is onduidelijk of de dodenrit een politieke aanslag is,of een persoonlijke.
  Leest u eens het stuk van Fjordman op het HVV,ga eens bij uzelf te rade en normeer voor uzelf hoe ver deze politieke elite incl. koningshuis van velen van ons is afgedreven.Wat die élite sinds de jaren 70 heeft uitgevreten met haar autochtone burgers.Tussen het officiele,dove vertoon en een aantal burgers gaapt een kloof,o.a. van haat en afkeer
  en in dit verziekende,surrealistische klimaat kunnen vreselijke dingen gebeuren,omdat de elite van het land een verwrongen land,samenleving heeft gemaakt.
  Symbolen daarvan kunnen dus het objekt van haat en wraak worden.De regeerders dragen mede verantwoordelijkheid voor de verzieking van de kafka-iaanse,sinistere,ontsporende trekken in onze samenleving.Die spagaat trekken een aantal lieden niet meer,vrees ik,en dan volgt tragedie.