Nederland

Occupy'ers Amsterdam opgepakt na bezetting ING-filiaal

door Marlou Visser

De politie heeft in Amsterdam 24 Occupy-betogers gearresteerd omdat ze een kantoor van de ING aan het Rokin bezetten. De demonstranten zorgden voor veel overlast.

Dat heeft de Amsterdamse politie bekendgemaakt. De bezetting had rond het middaguur plaats. Omdat de demonstranten na overleg met de politie niet wilden vertrekken, zijn ze aangehouden.

Later werden nog vier Occupy'ers opgepakt, omdat ze een Rabobank-kantoor op de Dam wilden bezetten. Alle arrestanten zitten nog vast. Ze worden verdacht van lokaalvredebreuk. Er waren nog plannen een ABN AMRO-kantoor binnen te vallen, maar dat was gesloten, meldt de NOS.

Inkrimpen
De Amsterdamse Occupy’ers bivakkeren al ruim twee maanden op het Beursplein bij de effectenbeurs. Begin december moesten ze van burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) inkrimpen tot op een kwart van het plein.

Ondernemers en buurtbewoners klaagden over de stank, rommel en overlast die veroorzaakt wordt door de groep demonstranten. Diverse Occupy'ers verzetten zich tegen de verkleiningsoperatie. Veertien demonstranten werden aangehouden.

Lees het Elsevier-commentaar van Arendo Joustra: Occupy: oplossing is juist meer kapitalisme

Tags

6 reacties

 • 0 0

  Wat een vervelend misverstand toch weer! De penningmeester van Occupy wilde juist de inhoud van de kleine kas afstorten! Op die van hem natuurlijk, want Occupy heeft geen rekening.

 • 0 0

  Zij zullen waarschijnlijk gedacht hebben dat Cohen nog burgemeester was.
  Laten betalen voor de gemaakte schade en politie inzet, dat schorriemorrie.

 • 0 0

  Amsterdam! Waar ben je toch mee bezig. Het ziet er allemaal niet uit. Zijn er geen stratenmakers meer? En waarom al die armoedige kerstmarktjes? Wat een sneu gedoe:(

 • 0 0

  Verhaal de schade en politie-inzet maar op deze beroepsdemonstranten.

 • 0 0

  Het nieuws is niet dat ze opgepakt zijn, het nieuws is dat ze bezet hebben. Dat zou meer moeten gebeuren. Het is schandalig wat de banken doen.