Nederland

Reclameposters in Utrecht gecensureerd door moslims

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn reclameposters op bushokjes afgeplakt omdat ze te sexy zouden zijn.

Dat meldt de website Dichtbij.nl.

Allah
Over de afbeeldingen van de verleidelijke vrouwen zijn vuilniszakken geplakt. Op een briefje staat te lezen 'ter bescherming van onze kinderen'. Op de vuilniszakken staat bovendien de tekst 'Laa ilehe il Allah' (Er is geen God dan Allah) en 'Geen seksuele getinte reclame in onze wijk'.

Een van de afgeplakte posters is van het Museumweekend, met daarop een meisje met een kort roze rokje dat op een voetstuk staat.

De PVV in de Tweede Kamer heeft inmiddels vragen gesteld aan minister van Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) hoe hij deze vorm van censuur denkt aan te pakken.

Reclameposters in Utrecht gecensureerd door moslims

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

117 reacties

 • 0 0

  En in Duitsland worden journalisten openlijk en bij naam bedreigd door moslims, omdat zij kritisch hebben geschreven over het verstrekken van miljoenen gratis korans door salafisten in de hoop die Duitse apen en varkens te bekeren tot de religie van de vrede. Het gaat weer lekker met onze cultuurverrijkers. Elke dag gegarandeerd een flinke dosis ergernis.

 • 0 0

  NEE!!!!... ik doe het niet!!! ik reageer NIET!!!
  dan word mijn reactie eens niet verwijderd.

 • 0 0

  @"Op een briefje staat te lezen 'ter bescherming van onze kinderen'."

  Wat een scheinheilige religie is dat toch,hun grootste voorbeeld de profeet Mohammed was getrouwd met een minderjarig kind aisha,die op haar twaalfde een kind kreeg is dit nou een voorbeeld voor jonge Islam kindjes,dacht het niet.

 • 0 0

  @Marien op donderdag 12 april 2012 21:22
  Inderdaad, als SGP'ers dit hadden gedaan dan zou Pechtold vanavond nog bij P&W hebben gezeten om zijn afschuw uit te spreken.

 • 0 0

  -Deze actie is er puur een van territorium afbakening, kan me aangezien deze geburkariseerde vrouw normale westerse kleding draagt, voorstellen dat deze actie zeer bedreigend overkomt voor de normaal geklede vrouw......overigens, het uitdelen van schriften waarin staat dat de profeet een 9 jarig meisje trouwt, dat kan dan wel weer aan de kinderen worden verteld.