Nederland

Premier Rutte staat stervende vrouw bij na ongeval

Servaas door Servaas van der Laan

Premier Mark Rutte (VVD) is maandagmiddag getuige geweest van een dodelijk ongeluk in Den Haag. Rutte heeft een vrouw bijstand verleend maar kon niet voorkomen dat zij ter plekke overleed.

Dat heeft een woordvoerder van de premier bekendgemaakt.

Het ongeval had plaats in de Bankastraat in de Haagse Archipelbuurt. Een vrachtwagenchauffeur zag een vrouwelijke fietser over het hoofd toen hij rechtsaf sloeg.

Eerste hulp

De vrouw kwam met haar fiets onder de vrachtwagen terecht. Rutte reed op dat moment toevallig door de straat met zijn dienstauto.

Toen hij bij de vrouw aankwam, verleende iemand anders eerste hulp. Hij heeft de hand van de vrouw vastgehouden en tegen haar gesproken. De vrouw overleed ter plaatse. Rutte heeft als getuige een verklaring afgelegd bij de politie.

Premier Rutte staat stervende vrouw bij na ongeval

Servaas van der Laan

Servaas van der Laan (1984) werkt sinds mei 2012 als online redacteur bij Elsevier.

Volg Servaas van der Laan

Tags

12 reacties

 • 0 0

  Het is natuurlijk niet leuk als je zoiets overkomt, ik gun dat die vrouw en Rutte niet, ben niet gevoelloos gelukkig.

  Maar let op dit gaat de vvd weer zetels opleveren, want zo dom is het nederlands volk onderhand:):)

 • 0 0

  Op de Telegraafwebsite is de premier te zien in gesprek met hulpverleners, de menselijke kant was zichtbaar, 'n blijk van meeleven werd getoond.
  Triest voor familie en bekenden, sterkte in deze droevige periode.

 • 0 0

  <ik geloof in het medeleven van Rutte alleen hoop ik dit nooit mee te maken> verder hoop ik dat hij er geen pr van gaat maken

 • 0 0

  Mijn medeleven met slachtoffer en zij die achterblijven.

  Een klassiek ongeluk. En altijd met dodelijke afloop. Ik ken in mijn onmiddellijke omgeving de laatste twee jaar al drie soortgelijke ongelukken. Ik vraag me wel eens af, hoe het met opleiding en verantwoordelijkheidsbesef van truckchauffeurs is gesteld. Ik zie vaak, dat ze met pakweg twintig km/uur achteruit een klein straatje inrijden, terwijl ze NIETS kunnen zien van wat zich achter hun vehikel afspeelt. Levensgevaarlijk macho gedrag.

  Daarnaast zijn door de overheid, fietsers verklaard tot beschermd wild. Er is geen enkel toezicht op hun gedragingen. Ze wringen zich overal tussendoor en je moet als autorijder ogen in je achterhoofd hebben.

  Voor wat betreft beide categorieën weggebruikers is hier écht wat te verbeteren aan veiligheid.

 • 0 0

  De menselijke kant is oprecht. Triest voor die mevrouw en haar nabestaanden.
  Door de stommiteit van een ander om het leven gekomen. In en intriest.