Sport

American footballer roept fan op zelfmoord te plegen

door Pascal Biesterbos

De Amerikaanse football-speler Jabar Gaffney heeft op Twitter een supporter opgeroepen zijn leven te beëindigen. 'Get a life or kill urself,' schreef hij in reactie op een plagerige tweet over een verloren wedstrijd van zijn team, de Washinton Redskins.

De Amerikaanse topsporter deed zijn uitspraken op zijn Twitter-pagina, schrijven Amerikaanse media woensdag.

Een supporter van de Dallas Cowboys lachtte Gaffney via het sociale medium uit. Zijn team versloeg de Redskins met 3-9 in de National Football League (NFL).

Opmerking
Daarop schreef de speler ten eerste dat de supporter dom was, omdat de uitslag 3-7 was. Dat was volgens Gaffney geen uitslag om trots op te zijn, maar de supporter moest vanwege zijn opmerking maar een einde aan zijn leven maken, vond hij.

Om kritiek de kop in te drukken, tweette hij later: 'Ze zeggen dat ik mensen niet mag vertellen een einde aan hun leven te maken. Ik wist niet dat de vrijheid van meningsuiting grenzen kende.' Hij schreef meteen daarna dat 'deze mensen weten wat ze moeten doen'.

Zelfmoord
Later excuseerde Gaffney zich voor zijn uitlatingen. 'Sorry voor de negatieve aandacht voor de NFL. Ik bedoelde niet letterlijk wat ik zei. Ik had andere woorden moeten kiezen en ik moedig zelfmoord niet aan.'

Volgens de Huffington Post staat de American footballer een hoge boete verwachten. Eerder kreeg Rex Ryan, coach van de New York Jets, een boete van omgerekend ruim 55.000 euro, omdat hij een fan in het openbaar uitschold.

Tags

3 reacties

 • 0 0

  Ik weet niet of John de Groot nog bronnen controleert, maar de Cowboys wonnen afgelopen weekend met 27-24 van Washington, in overtime. Dus waar die 3-9 en 3-7 vandaan komen???

 • 0 0

  Ja, Washington speelde tegen Dallas
  Maar dit gaat over "de Washinton Redskins."

  Washinton, je kent het wel.

  Wat een flutartikel is dit, zeg.
  Naam klopt niet, uitslag klopt niet en een taalfout als bonus.

  Waar is de moderator ????

 • 0 0

  Over taalfouten gesproken: wat dacht je van "lachtte uit"? Ik heb nog nooit van het werkwoord "lachten" gehoord.