Stijl

Wintermode: warme wollen truien voor mannen

door Mehtap Gungormez

Hoewel het nog geen winter is, voelt het al wel zo. Gelukkig is de ouderwetse wollen trui terug van weggeweest. Behalve warm is dit kledingstuk een stijlvolle toevoeging aan uw wintergarderobe.

Er valt meer te variëren met een warme wintertrui dan je zou denken. Zo zijn er niet alleen verschillende soorten wol waar uit te kiezen valt, ook is de keuze uit verschillende modellen eindeloos.

Vooral de eenvoudige, gebreide trui met ronde hals maakt een comeback deze winter. Daarnaast is de coltrui een stijlvol kledingstuk voor deze winter.

Werk

De wollen trui is, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, ook geschikt voor werk. Draag bijvoorbeeld een grijs lamswollen trui met v-hals, eventueel met das, onder een zwart jasje.

Ook is een coltrui in dun merinowol een prima alternatief voor een overhemd. Voor een lange winterwandeling in het weekend is een grof gebreide kabeltrui beter geschikt.

Let wel, een wollen trui is niet zomaar in de wasmachine te wassen. Hoewel de meeste nieuwe machines wel een goed wolwasprogramma hebben, blijft dit materiaal het mooiste als u deze met de hand in koud water wast. Gelukkig heeft wol als voordeel dat het zichzelf reinigt en volstaat alleen luchten vaak ook al.

Tags

7 reacties

 • 0 0

  Ja, en dunne shirts met watervalhalsjes voor de dames.
  Nou, bekijk het maar.

 • 0 0

  Wanten worden deze winter ook erg modieus. En als het gaat vriezen hullen zowel heren als dames zich in schaatsen.

 • 0 0

  Wollen truien? Deze dunne truttige vodjes? Als ik aan een wollen trui denk, dan ziet die er echt héél anders uit.

 • 0 0

  Model Frank Spencer... Te gek. Ik ga er morgen direct eentje kopen om mijn mannelijkheid kracht bij bij te zetten.

  Dat zal ze leren, zo'n mooie trui!

 • 0 0

  geef mij maar de truien van mw Spekman, de moeder van de parlementariër..