Stijl

Tamara (19) wint finale Holland's Next Top Model

door Leonie van Dijk

Na een strijd van tien weken heeft de negentienjarige Tamara de modellenwedstrijd Holland's Next Top Model gewonnen. Elise (18) werd tweede.

Dat is maandag bekendgemaakt tijdens een liveshow op tv-zender RTL5.

Touché Models

Tamara werd door de vakjury bestaande uit stylist Bastiaan van Schaik, catwalkcoach Mariana Verkerk en modefotograaf Paul Berends, tot winnaar uitgeroepen. De presentatie was in handen van oud-fotomodel Daphne Deckers.

Tamara heeft een contract gewonnen bij modellenbureau Touché Models ter waarde van 75.000 euro. Ook krijgt ze een auto (Lancia Ypsilon). Daarnaast schittert ze binnenkort in campagnes van make-up-merk Max Factor en webshop Zalando.

Na tien weken strijden bleef Tamara (19) over met Elise (18), Michelle (20) en Riquelle (16). In creaties van ontwerpers Addy van den Krommenacker, Dennis Diem en Jan Boelo paradeerden ze over de catwalk in Studio 21 in Hilversum. De lingerie in de show is ontworpen door oud-model Elle Macpherson.

Kim Feenstra

Tijdens de show kreeg ook een aantal oud-deelnemers aandacht. Onder anderen Kim Feenstra (winnares 2007), Sanne Nijhof (winnares 2006) en Rosalinde Kikstra (winnares Benelux' Next Top Model 2009) betraden de catwalk in lingerie. Ook de deelneemers die de show de afgelopen tien weken moesten verlaten, hadden een rol in de show.

Daarnaast waren er optredens van de Schotse zangeres Emeli Sandé, de extravagante artiest Flava en van zanger Taio Cruz, bekend van de hit Dynamite.

Veel oud-deelnemers van het programma hebben inmiddels een succesvolle carrière. Kim Feenstra en Patricia van der Vliet zijn misschien wel het meest succesvol. Feenstra staat binnenkort in de Italiaanse Vogue en bracht in 2008 haar eigen tassenlijn uit. Patricia van der Vliet (die vierde werd in 2008) liep in shows van onder meer Chanel, Dolce & Gabbana en Louis Vuitton. Daarnaast verscheen ze in verschillende edities van Vogue.

Tags

11 reacties

 • 0 0

  Had wel een wat kritischer stuk verwacht over die aanfluiting van een finale hier op Elsevier. Waar sloeg die Victoria's Secret knock off op? Een alinea over het vreselijke gedrag van de verwende finalisten was ook op z'n plaats geweest.

 • 0 0

  Het lijkt wel een vent.

 • 0 0

  Volgens mij heeft de jury de ogen vol......gehad.
  Wat een griezel,daar loop je toch hard gillend voor weg ,een eendagsvlieg,daar horen we niets meer van.Ik denk dat Michelle meer kans heeft op een mooie carriere.

 • 0 0

  Nee, onbegrijpelijk dat ze een spook hebben gekozen.

 • 0 0

  Ongelooflijk de 'paardekop' heeft gewonnnen. Was tevens ook het gemeenste kreng onder de valste meisjes allertijden. Ben afgehaakt omdat ik zoveel gemeenheid niet meer aan kon zien.