Stijl

Foto van dode Whitney Houston doet stof opwaaien

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

Het Amerikaanse blad The National Enquirer heeft op de cover een foto van een opgebaarde Whitney Houston gepubliceerd. De diva ligt in haar doodskist. De publicatie van de foto heeft geleid tot grote verontwaardiging in de Verenigde Staten.

De foto’s doen luguber en surreëel aan: met een uitdrukkingsloos gezicht ligt de trots van zwart Amerika in een open kist. Op de opengeslagen spaanplaat staat haar bijnaam: Nippy.

De foto is genomen tijdens de uitvaart. Het is nog onduidelijk hoe The National Enquirer aan de foto is gekomen. Ook is onduidelijk of de naasten toestemming hebben gegeven voor de publicatie.

Afschuw
In Amerika is met afschuw gereageerd. Zo vindt de LA Times dat roddelblad The Enquirer nu echt te ver is gegaan.

The Washington Post meent dat dit een volgende stap is in ‘het obsessief bezig zijn met beroemdheden’.

Heisa
Het is de zoveelste rel in de nasleep van de dood. Eerder ging het gerucht dat de dochter van Houston - Bobbi Christina (18) - enkele uren voor de begrafenis drugs zou hebben gebruikt. Ze zou de dienst high hebben bijgewoond.

Het lichaam van de zangeres is gevonden is in de badkuip in haar hotelkamer. Vermoedelijk is een combinatie van drugs en alcohol de oorzaak van haar dood.

Door Yordi Joziasse

Foto van dode Whitney Houston doet stof opwaaien

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

6 reacties

 • 0 0

  De foto is niet schokkend; ze is te zien op you-tube. Wat ik wel een beetje cynisch vind is dat de dochter van Houston veel geld wil verdienen aan het overlijden van haar moeder door o.a. de filmbeelden van de begrafenis te verkopen.

 • 0 0

  Ze blijft mooi.....

 • 0 0

  Foto van dode Whitney Houston doet stof opwaaien
  ====

  Virtuele as.

 • 0 0

  Moet de hele wereld nou echt met de neus vooraan staan? Past soms niet gewoon wat terughoudendheid? Respect voor het privé van mensen? Ook beroemdheden worden toch geen publiek bezit? Hetzelfde vind ik van het nieuws uit Oostenrijk. De koninklijke familie is nu (wat mij betreft) gewoon even een gezin met eigen emoties en een treurige situatie. Daar past terughoudendheid.

 • 0 0

  Inderdaad niets mis met die foto lijkt me.