Tech

LG brengt 'elektronisch papier' in april naar Europa

door Sjef Weller

LG bevestigt donderdag dat het begonnen is met de massaproductie van een flexibel beeldscherm voor e-readers. Dit 'elektronische papier' zal volgens de Koreaanse fabrikant in april beschikbaar komen in Europa.

Het flexibele display is 6-inch groot en heeft een resolutie van 1025 x 768 pixels. Het scherm maakt onder meer gebruik van de E-Ink-techniek en zal volgens LG dan ook vooral bedoeld zijn voor de volgende generatie e-readers. Het zogenoemde e-paper is 0,7 millimeter dik, weegt 14 gram en kan tot maximaal 40 graden gebogen worden.

'Met dit eerste plastic EPD (electronic paper display, red.) toont LG aan dat ze wederom de reputatie van aanvoerder en innovator waarmaken', vertelt Sang Duck Yeo van LG in het vrijgegeven persbericht. 'Met dit product denken wij langzaamaan de markt voor e-books populairder te maken.'

Flexibele e-reader
Naast de buigzame eigenschappen is het EPD volgens de LG-topman ook zeer stevig en krasvrij. Zo zou uit verschillende tests blijken. Wat er straks voor een flexibele e-reader betaald moet worden is nog onduidelijk. LG heeft het scherm onlangs beschikbaar gesteld voor Chinese fabrikanten en de eerste consumentenproducten zouden volgende maand al naar Europa komen.

Naast LG werken ook Nokia en Samsung aan buigzame schermen. Wanneer deze fabrikanten met hun eerste resultaten komen is niet bekend. Samsung liet onlangs tegenover Tweakers.net weten dat het nog wel twee tot drie jaar zal duren voor er een dergelijk scherm beschikbaar komt.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Tags

2 reacties

 • 0 0

  Ik gebruik de Onyx Boox M92 met 9.7" pearl screen die enige maanden geleden uitkwam. Ziet er prachtig uit helemaal in het wit, en de tekst is heel duidelijk.
  Van alle tot nu toe uitgebrachte e-readers die ik gezien heb en gebruikers ervaringen over heb gelezen is in mijn opinie dit de beste. Er is ook een E-Ink reader in kleur te krijg sinds kort -de jetBook Color- maar de kleuren zien er flets uit, en hij kost ruim €100 meer.

 • 0 0

  PS:
  Voor de meest uitgebreide up to date info en gebruikerservaringen zie:

  http://www.mobileread.com/forums/